Wirkkala Revisited, Designmuseo, Helsinki

20150802_041

Designmuseon Wirkkala Revisited -näyttely juhlisti Tapio Wirkkalan satavuotissyntymäpäivää. Näyttelyn oli kuratoinut korealainen Bora Hong, jonka lähtökohtana näyttelytekstin mukaan oli kädet ja käsillä tekeminen. Esillä näyttelyssä oli Wirkkalan suunnittelemia esineitä, erilaisia hahmotelmia, valokuvia ja videoteoksia.

Oikeastaan varta vasten lähdin Designmuseoon katsomaan Wirkkala-näyttelyä, se oli viimeistä päivää auki ja jotenkin jäänyt minulta huomaamatta, kuten koko Wirkkalan juhlavuosikin, ennen Ateneumin näyttelyä. Wirkkala kun henkilönä ja muotoilijana on kiinnostava.

Tämä näyttely ei kuitenkaan sen suuremmin minuun iskenyt, en päässyt siihen sisälle. Nähtävästi näyttelyssä olisi päässyt tekemään jotain itsekin, tämä jäi huomaamatta, enkä varmaan olisi osallistunut vaikka olisin huomannutkin. Kauniita esineitä joka tapauksessa, ja videoteokset olivat ihan katsottavia. Ja hieno ylöspano kuitenkin, Designmuseon alakerta toki on jo tilana joka tapauksessa komea.

* * *

Wirkkala Revisited, Designmuseo, Helsinki, 5.6.–2.8.2015.

2.8.2015

Kategoria(t): Helsinki, keramiikka, muotoilu, näyttelyt, taideteollisuusmuseot Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti