8 valotusta – Tapio Wirkkala toisin silmin, Ateneum, Helsinki

20150719_001

Tapio Wirkkala on yksi merkittävistä suomalaisista taiteilijoista, joka viettää syntymänsä tasavuosijuhlaa tänä vuonna.  Ateneumin taidemuseo oli muistanut Wirkkalan syntymän 100-vuotisjuhlaa pienellä näyttelyllä, jossa eri tavoin Tapio Wirkkalaan elämänsä aikana tutustuneet taiteilijat omine keinoinensa kuvaavat taiteilijasta.  Näyttelyn oli kuratoinut Tapion tytär Maaria Wirkkala.

8 valotusta – Tapio Wirkkala toisin silmin -näyttely ei ollut suurensuuri, se käsitti museon alakerran kulmahuoneen, mutta vaati kuitenkin perehtymistä. Teoksissa oli omat tekijöiden tekstit ja lisäksi kuraattori oli vielä näyttelyesitteessä kertonut syistä, miksi juuri nämä taitelijat olivat valikoituneet. Hyviä juttuja ja valottivat molemmat Tapio Wirkkalan elämää ja perintöäkin.

Teoksista nousivat esiin Sakari Viikan valokuva kertomuksineen sekä Elina Brotheruksen videoteos gondolimatkasta Muranon saarelle Venetsiassa.

Kategoria(t): Helsinki, muotoilu, näyttelyt, taidemuseot, valokuvat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: 8 valotusta – Tapio Wirkkala toisin silmin, Ateneum, Helsinki

  1. Paluuviite: Wirkkala Revisited, Designmuseo, Helsinki | Museaalinen päiväkirja

Jätä kommentti