Pop Art Design, EMMA, Espoon modernin taiteen museo, Espoo

20150419_001

EMMA jatkoi näyttelyllään Pop Art Design viime vuosien pop-taidenäyttelyjen sarjaa. Sara Hildenin taidemuseossa oli viime keväänä esillä Andy Warholia ja Mäntän uuden taidemuseon avausnäyttely esitti myös pop-taidetta. EMMAn näkökulma oli edellisistä poikkeava siinä, että muotoilu oli vahvasti mukana.

Monipuolisuus oli näyttelyn vahvuus. Kun taulujen lisäksi oli tarjolla monenlaista muuta huonekaluista kukkaruukkuihin ja levynkansiin sai koko taidesuuntauksesta laajemman kuvan. Esillepanossa oli tiettyä näyteikkunamaisuutta, jota käsiteltiin myös yhtenä näyttelteemanakin. Hyvä idea tämäkin.

Yhteydet muotoilun ja taiteen välillä tulivat selviksi. Mukavasti myös ajan ajattelua tuotiin esiin videoilla. Hauska oli seurata pankkitoiminnan tietoteknistymistä 70-luvulla ajalle tyypilliselta filmiltä.

Hienoa oli myös että suomalaista taidetta ja muotoilua oli mukavasti esillä. Ikonisimpana varmastikin Eero Aarnion Pallotuoli. Taidemaailman puolelta suomalaista oli mm. Paul Osipow, Risto Vilhunen ja Harro Koskisen Sikaperhe.

Luonnollisesti kansainvälinen osuus painottui melko vahvasti yhdysvaltaiseen taiteeseen ja muotoiluun. Mukana oli mm. Warholia ja varsin paljon muotoilija ja tekstiilitaiteilija Alexander Girardia. Positiivista kuitenkin oli, että vanhan maailman osuus oli varsin iso. Kulttuurieroavaisuudet kuitenkin laajentavat näköalaa.

Pop Art Design oli kaikenkaikkiaan laadukas näyttely, vaikka tietyllä tapaa toistikin viime vuoden hämäläisiä näyttelyjä. Muotoilun ja muun mukaantuominen teki näyttelystä runsaan.

 

* * *

Pop Art Design, EMMA, Espoon modernin taiteen museo, Espoo, 18.2.-10.5.2015.

19.4.2015

Kategoria(t): grafiikka, kulttuurikeskukset, muotoilu, näyttelyt, taidemuseot, Uusimaa, valokuvat, videoteokset Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Pop Art Design, EMMA, Espoon modernin taiteen museo, Espoo

  1. Paluuviite: Mia Hamari – Veistoksia, EMMA, Espoon modernin taiteen museo, Espoo | Museaalinen päiväkirja

Jätä kommentti