Ismo Kajander – Anartisti, Kiasma, Helsinki

20150808_007

Ismo Kajanderin retrospektiivinen näyttely Anartisti Kiasmassa esitteli varsin monipuolisen taitelijan teoksia asiaankuuluvasti eri vuosikymmeniltä. Näyttely oli niitä näyttelyitä, jotka tulee tässä loppukesästä käytyä katsomassa viime päivinä vähän velvollisuuden tunnosta. Mutta ei mitenkään malta väliinkään jättää.

Kiasman näyttelyssä esillä oli pääosin erilaisia esineteoksia, mutta varsinkin uran alkupuolelta tarjolla oli myös ihan perinteisiä maalauksia. Näyttely esitteli viiden teeman kautta Kajanderin uraa ja tuotantoa.

20150808_002

Kajanderin ensi näyttely Helsingissä, Galleria Agorassa sai tyrmäävän vastaanoton, mitä Kiasman näyttelykin melko laajasti esitteli. Sieltä oli mukana mm. Henrik Otto Donnerin kanssa yhdessä tehty Musiikkihuone, joka laitettiin päälle tasatunnein. En ole ihan varma, kannattiko vartavasten tätä katsomaan kiirehtiä muualta museosta, mutta tulipa sekin nähtyä: harava, tuohenpalanen, lintuhäkki ym. liikkuivat musiikin tahtiin. Ei niin suuri spektaakkeli kuin odotin.

20150808_003

Kajanderin näyttely ja teokset olivat mukavan monipuolisia. Niissä oli vahvasti läsnä oma aikansa, mutta ne edelleen toimivat. Erityisen hienoja olivat Picasson ja Duchampin hengessä tehdyt näyttelyn viimeisen salin teokset.

* * *

Ismo Kajander – Anartisti, Kiasma, 17.04.2015 – 09.08.2015.

8.8.2015

 

 

Kategoria(t): Helsinki, installaatiot, näyttelyt, taidemuseot Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti